Saat Camı Çeşitleri
Saatler günlük hayatın en çok kullanılan aksesuarlarından biridir. Zamanı öğrenmenin en şık detaylarından olan saatler farklı parçalardan meydana gelmektedir. Bunlardan biri de tabi ki saat camları. Bir saatin kalitesi söz konusu olduğunda dikkat edilen detaylardan biri olan saat camları farklı türlere sahip olmaktadır. Farklı marka ve model saatlerde, farklı saat camı çeşitleri ve özellikleri bulunmaktadır. Bu içeriğimizde saat camı modellerini ve ne gibi özelliklere sahip olduklarını inceleyeceğiz.
Saat camları, saatlerin yüzeylerini kaplamakta ve saatin kadranlarını oluşabilecek darbelere karşı korumaya yaramaktadır. Kırılmalara ve çizilmelere karşı dayanıklı olan saat camlarında cam türü olarak plastik veya cam malzemeden üretilen modeller tercih edilmektedir. Bir kol saati için kaliteyi belirleyen en önemli unsurlardan biri olan camların modeline göre özellikleri değişmektedir. Yüzlerce saat modeli ve farklı türdeki camlara sahip olan saat çeşitlerimiz için Daniel Klein internet sayfasını ziyaret edebilir, zevkinize hitap eden bir saat satın alabilirsiniz. Seçeneklerimiz arasında saatinizi darbelerden koruyan cama sahip olan ve keyifle kullanacağınız saat modellerimiz bulunmaktadır. Özellikle sevdiklerinize hediye seçeneği olarak düşünüyorsanız muhtemelen aradığınız saati web sitemizde bulacaksınız.
Saat camları saatinizin içindeki göstergeleri daha iyi bir şekilde gösterirken, ayrıca bu parçaları korumaktadır. Saat markaları tarafından tercih edilen birçok farklı saat camı çeşidi bulunmaktadır. Cam çeşitlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
-
Mineral saat camı
-
Safir saat camları
-
Kristal saat camı
-
Plastik saat camı (Akrilik saat camı)
Şimdi bu saat camlarını ve özelliklerini yakından inceleyelim.
Mineral Saat Camı
Dünya genelinde üretilen saatlere bakıldığında birçok saatte mineral cam kullanıldığı görülür. Özellikle orta segment saatlerde kullanılan mineral cam sıcak ve soğuk faktörlere karşı oldukça dayanıklı bir cam çeşididir. Mineral saat camı tabi ki yalnızca orta segment saatlerde değil bazı lüks saat markaları tarafından da kullanılabilmektedir. Mineral cam, plastik saat camı ile karşılaştırıldığında çizilme gibi istenmeyen durumlara ve kimyasal maddelere karşı daha dayanıklıdır. Ama yine de kişinin kullanımına bağlı olarak da özellikle sert bir darbe aldıkları durumlarda çizilme ihtimallerinin olduğunu da söylemek lazım. Ayrıca bu camlar, bazı camlar gibi kolay bir şekilde temizlenememektedir. Bu sebeptendir ki, camlar gereğinden fazla çizildiyse değiştirmekte fayda var.
Safir Saat Camı
Safir saat camı, saat dünyasında kullanılan yüksek kaliteye sahip olan camlardır. Adını üretildiği malzemeden yani safirden almaktadır. Dünya üzerinden elmastan sonraki en sert maddedir. Buna bağlı olarak safir camı sadece elmasın çizebileceğini söyleyebiliriz.
Genellikle kaliteli bazı saat markaları safir cam kullanmaktadır. Hatta lüks saat modellerinde kullanılan cam çeşidinin safir olduğu bilinmektedir. Tabi yine artık teknolojinin ilerlemesiyle de birlikte sentetik safir cam da üretilebilmeye başlanmıştır. Safir cam birçok hava sıcaklığına karşı dayanıklı olması sebebiyle ve sentetik olarak da üretilebildiği için sadece saat sektöründe değil, farklı sektörlerde de kullanılmaktadır.
Safir Saat Camının Özellikleri
- Safir camın dayanıklılığı yüksektir.
- Safir cam ısı direnci ve termal iletkenlik konusunda da son derece başarılıdır.
- Işık geçirgenliği konusunda da safir cam verimlidir.
- Safir cam, farklı yüzeylere kaplanabilme özelliğine sahiptir.
- Optik olarak da kolay bir şekilde işlenebilir.
Kristal Saat Camı
Kristal saat camı, mineral saat camı ve mineral saat camına göre biraz farklıdır. Materyal olarak diğerlerinden narin ve hassas olmasının yanı sıra üretim olarak biraz zahmetlidir. Ama buna rağmen kristal cam kolay bir şekilde işlenebilmektedir. Işığı düzgün bir şekilde yayan kristal cam biraz maliyetlidir. Maliyetli olması nedeniyle de kristal camlar son zamanlarda kurşun oksit içermeyen şekilde üretilmeye başlanmıştır.
Kristal saat camları, diğer saatlere oranla daha berrak ve daha şeffaftır. Şeffaflık derecesi fazla olduğu için ise camın çizilme ihtimali biraz daha fazladır.
Plastik Saat Camı
Plastik saat camları, akrilik saat camı olarak da bilinmektedir. Diğer cam çeşitlerine göre fiyat olarak uygundurlar. Çoğunlukla hem erkek hem kadın için üretilen spor saat modellerinde plastik saat camları kullanılmaktadır. Kolay bir şekilde üretilmekte olup, darbelere karşı da orta seviyede bir dayanıklılığa sahiptir. Buna karşın çizilme gibi durumlara karşı çok dayanıklı oldukları söylenemez. Eğer saati kullanan kişi, çizilme gibi durumlara karşı hassas ise plastik cama sahip olan saatler pek tavsiye edilmez. Ama çizikler sizin için sorun değilse bu durum herhangi bir rahatsızlık yaratmayacaktır. Plastik saat camı ayrıca birçok çocuk saatinde de karşımıza çıkmaktadır. Plastik cama sahip olan ve çocuklarınızın severek kullanacağını saat seçeneklerimize Daniel Klein online mağazamız üzerinden Çocuk Saati kategorisinden ulaşabilirsiniz. Burada hem erkek hem kız çocukların zevklerine uygun, eğlenceli tasarımlara sahip saat modellerimizi inceleyebilirsiniz.
Farklı cam çeşidine ve farklı modellere sahip olan tüm saat modellerimize web sitemiz üzerinden ulaşarak, 7’den 70’e tüm tarzları tamamlayacak olan en şık saat modelleri ile bir an önce tanışabilirsiniz.
Bombeli Saat Camı Nedir?
Bombeli saat camı, saatin cam yüzeyinin çizgisel olmayan, kavisli bir şekilde oluşturulduğu bir cam tipidir. Bu camlar, saatin üst yüzeyini kaplayan yüzeylerindeki çizgileri azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için kullanılır. Bu nedenle, bombeli saat camları, saatlerin daha estetik görünmesini sağlamak için kullanılır. Ayrıca, bombeli saat camları, saatlerin suya dayanıklılığını artırmak için de kullanılır.
Bu camların kavisli şekli, su basıncını azaltarak, saatin içindeki mekanizmaları korur. Bombeli saat camları, estetik ve işlevsel amaçlar için kullanılan saat camlarıdır. Bu camlar, saatlerin tasarımını geliştirerek ve suya dayanıklılığını artırarak, saatlerin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.